torsdag 16. oktober 2008

Helt utrolig..galt!

Det er noe utrolig galt når mannen i gata må beskytte politimenn!
Lever vi i bakvendtland?

Det er uholdbart å tyne distriktene for politimenn, vi kan ikke bare vente til noe går skikkelig galt!
Gi politiet en lønn som er verdt strevet og øk bemanningen!
Det er ikke mulig å leve i et samfunn hvor politiet ikke rekker frem tide, ikke kan arrestere mennesker fordi de er i mindretall eller hvor enkelte distrikter så og si kan leve i lovløshet mens politet er blitt tilkalt et annet sted.

-Daisy

17 kommentarer:

 1. Går galt, som hva da?
  Da er det f.eks viktig å ikke yppe til voldtekt eller hva norske jente?

  SvarSlett
 2. Helt 100% enig med deg. Føler ikke for å utbrede det du sa noe særlig, for er ikke vits. Du sa det kort og enkelt, akkurat slik som situasjonen er.
  Dette burde gjøres noe med....

  SvarSlett
 3. Og Stian, hva er problemet ditt?

  SvarSlett
 4. 20 000 norske jenter blir voldtatt hvert år. Kanskje på tide at politiet bruker ressurser på litt annet enn selvskyld til voldtekt?

  All vet at norske jenter leker med ilden

  SvarSlett
 5. Stian:

  Du mener at om butikken ikke låser kassaapparatet mens det er ubemannet, så er det greit at folk stjeler innholdet?

  Gratulerer, du er en idiot.

  SvarSlett
 6. er ihvertfall ikke en kvotert norsk luksushore :)

  SvarSlett
 7. Hvorfor ikke bruke politireserven som består av 1500 reserve politimenn ???

  Ressursene er der, BRUK DEM

  www.politireserven.org

  SvarSlett
 8. Fordi Politireserven ikke er ment å brukes til det. Hvorfor ikke gi alle vektere med 4 ukers kurs politimyndighet? Det er en grunn til at det er 3-årig høyskole. Eller er du villig til å gamble din rettssikkerhet på det?

  SvarSlett
 9. Herregud!

  Det er ikke snakk om en bemanningskrise. Hallo? Det er snakk om en bevæpningskrise. Hvis disse to politimennene hadde hatt skytevåpen med nok ammunisjon til å knerte alle gjengmedlemmene, så hadde de aldri vært i fare. Det er en grunn til at USA kan klare seg med minimale politistyrker. I tillegg MÅ de som jobber i politiet regne med å bli drept på jobb. Sånn er det bare. Gi dem risikotillegg.

  SvarSlett
 10. Politikerne kan bestemme at politireservistene kan være ment til å brukes oftere enn hva som er vanlig i dag. Og at den lokale politmesteren bør gis myndighet til å bruke reservistene når det trengs.

  Norge har 1500 motiverte og utplukkete personer i politireservestyrken som kurses jevnlig, Hvorfor ha dette hvis de ikke skal brukes ??? Det koster nemlig mye penger å drifte politireserven. Og blir de ikke brukt er det sløsing av penger.

  All tidliggere bruk av politireservemanskaper har vært en suksess, se bare på hvordan ressursene ble godt utnyttet under feks. under Norway cup. og andre arrangementer i og rundt oslo regionen.

  Rettssikkerhet blir ikke gamblet med. Se bare hva andre europeiske land har klart å få til b.l.a England,Svergie,Danmark etc. Resultatene med bruk av politireserven er meget gode.

  Kan uansett ikke sammenligne en vekter med en politireservist, da det ikke er sammenlignbart.

  SvarSlett
 11. Skulle likt å se en politireserve på Furuset. Hehe. Norway Cup. Bra den. Jeg tror heller jeg ville foretrukket en vekter som faktisk er ute og snakker med folk og har bakkekontakt fremfor en politireserve.

  SvarSlett
 12. Men du... Mener du virkelig at du har like bra utdannelse som en politimann med 3-årig høyskole? Eller en vekter som er ute blant folk hver dag for den saks skyld. Politireserven skal brukes i helt spesielle situasjoner som f.eks. sivile kriser. Jeg mener ikke at yrker med 3-årig høyskoleutdannelse skal være lønnsvinnere, men jeg innser at politiyrket innebærer mer risiko nå enn tidligere. Samfunnet er i endring. Bl.a. er grensene mer flytende nå enn tidligere. Noe som innebærer en inntreden av risikovillige kriminelle fra andre land. Gi politiet det risikotillegget. De fortjener det. Mer bemanning og gjerne, men at politireserven skal benyttes bare fordi de har en liknende uniform er bare tullete. Norway Cup du liksom.

  SvarSlett
 13. Problemet er bare at de fleste, ikke alle, men de fleste som er i politireserven allerede jobber som politi.
  Å når det gjelder kursing, vel det er på nivå med heimeværnet, innkalling en gang i året, kanskje!
  Hvordan kan jeg si dette, jo forde jeg har vært i politireserven.
  Løsningen er ikke å bevepne politiet men å øke bemanningen, et risikotilegg skulle være selvsagt for de som har en av norges farligste jobber.
  En mulighet for å løse bemannings krisen midlertidig kan være å bruke arrestforvarere mer aktivt i tjenesten, de har allerede politimydighet og bra med kursing alt etter hvilket distrikt de tilhører. Oslo har nok de mest erfarne og kompetente arrestforvarerne å bruker dem til enkelte oppdrag som normalt er politioppgaver , de kunne nok blitt brukt enda mer aktivt!

  SvarSlett
 14. Stian: Tror du ikke helt er med på hva det diskuteres her - men for all del - dine meninger er din sak, men forsøk å holde deg til emnet?

  -Daisy

  SvarSlett
 15. Deep_Troath: Er enig med deg i at våpen ikke er løsningen.
  Jeg er stolt at vi ikke er blitt "amerikanisert" på det punktet - og håper for all del vi ikke blir det med det første.

  Våpen er en uting i mine øyne, er redd utfallet i noen saker ville endt med feilvurdering av situasjonen - noe som ville vært en tragedie for alle parter.

  -Daisy

  SvarSlett
 16. Bevæpning fører til eskalering, det er bevist, og ingenting å debattere i det hele tatt.

  Synes forøvrig det er fint at politiet kan bruke vektere på denne måten, når det kniper til, man er tross alt ute i samme ærend om natten, og så lenge politiet er tilstede og holder kontroll, burde rettssikkerheten til hvermanssen være trygg nok.

  Mer bemanning og risikotillegg !!!

  SvarSlett
 17. Maxcargo:
  Politireserven er også blitt brukt på Furuset og mange andre steder. Det du skriver viser igjen at publikum og evt, du ikke merker noen forskjell.
  Tror ikke du vet så mye om politireserven, du skriver også om at de bruker liknende uniformer... Dette er feil. politireserven bruker helt lik uniform og ingen kan se noen forskjell her.(bortsett fra distinksjonene)
  Ved trenig i Stavern Justissektorens øvningssenter brukes politiets felt 1 uniform. forøvrig vanlig tjenesteantrekk 1 og 2.
  Du skriver også (Norway cup du liksom) dette er bare ett eksempel på at publikum ikke merker noen forskjell.
  Husk også at politireserven ikke er i steden for ordinær politi men et supliment. VIKTIG
  Til ditt spørsmål """" Mener du virkelig at du har like bra utdannelse som en politimann med 3-årig høyskole? Eller en vekter som er ute blant folk hver dag for den saks skyld."""
  Nei jeg mener ikke det er like bra, men det er mye flere positive sider enn negative.
  Hvem er i politireserven, jo det er personer som jobber i sivile stillinger i politiet,tollere,tidligere politimenn,arrestforvarere,forsvaret, også noen vektere som du foretrekker, og andre med andre samfunnsnyttige bakgrunner. De fleste med over 3 årig utdannelse. Politiet skal jo gjenspeile den Norske befolkningen, noe politireserven faktisk gjør bedre enn de som til daglig er politi.
  Alle er dessuten sikkehetsdeklaret og må bestå grunnopplæring og jevnige skyteprøver, ha nødvendig fysikk og personlig egnethet etc.
  jeg er enig med deg å gi politiet det risikotilleget de fortjener, men husk det er mindre arbeidsuhell/arbeidsskader/død i politiet en f.eks i industrien i dag.
  Politireserven er nå i dag organisert under utrykningspolitiet, ønsker du å vite mer gå inn på www.politi.no deretter UP deretter politireserven.

  Høres ut som du evt. kan være en vekter av yrke, det er bare å søke om å bli reservist på de samme sidene ovenfor.....

  En typisk øvelse for en politireservist er f. eks. en trafikk kontroll. kanskje er det du som blir stoppet, tror ikke du eller andre tar skade av det, og etter kontrollen vet du heller ikke sansynligvis at det nettopp er en reservist som har stoppet deg....

  Jeg skal gi deg ett tips, se på skuldrene.. distinksjonene på skulderen, står det PR der så er det en reservist på lik linje med det vanlige politiet som har stoppet deg.

  Håper dette var noe oppklarende

  SvarSlett