mandag 9. februar 2009

Lesehest..eller ei!

Jeg er stolt av meg selv! Jeg har endelig satt meg ned og "orket" å lese meg igjennom en bok igjen.
Faktisk er det ikke at jeg ikke orker, men som regel føler jeg at tiden ikke rekker til. "Iskaldt Bedrag" av Dan Brown er det jeg nå har kommet meg igjennom. Spennende bok, som de fleste Dan Brown-bøkene - så det var ikke vanskelig å finne lesegleden.

Jeg skjemmes litt over hvor få bøker jeg har lest og hvor mange av de "viktigste" klassikerne jeg ikke har lest.
Ikke misforstå, jeg har lest bøker - bare ikke de "rette" i manges øyne.
Jeg elsker f.eks Lim av Irvine Welsh. En slags oppvekstskildring av en guttegjeng - med "episoder" fra hvert ti-år frem til 2000. Stygt språk, vold, dop og i blant elendighet er temaer som dukker opp i Welsh sine bøker. Men likevel er det bøker jeg elsker - fordi de ikke skildrer en polert virkelighet eller en urealistisk verden.
Trainspotting er vel boka han er best kjent for - flere av dere har sikkert sett filmen som hadde Ewan McGregor i en av hovedrollene.

Foruten om Welsh, liker jeg da Dan Brown - rett og slett fordi bøkene hans får meg til å ønske å lese videre. Og for en sær liten knott som meg, er det ikke mange bøker som gjør det.

Det kan godt være jeg gir opp for fort, eller til og med før jeg starter på en bok.

Er du en lesehest?
Hvilke bøker anbefaler du?


-Daisy

8 kommentarer:

 1. Tror ikke du skal ha dårlig samvittighet, du leser i det minste ;) Er de færreste av folk på min alder som gjør det, dessverre.

  Jeg prøver å tvinge meg selv til å bli lesehest igjen selv :p

  SvarSlett
 2. Jeg er lesehest! :D

  Det siste året eller sånn har jeg nesten bare lest fantasy. Tunge ting som Wheel of Time serien til Robert Jordan. Ellers var "fordeler og ulemper ved å være til" av Vigdis Hjorth en interessant og merkelig bok. (:

  SvarSlett
 3. Iskaldt Bedrag likte jeg også, men jeg leste den på engelsk:) Du burde lese Den Digitale Festning også når du først liker Dan Brown:)

  SvarSlett
 4. @Janne: Nei, kanskje ikke - men på din alder er det kanskje ikke et mål å virke intellektuell for alle heller ;D
  @Ingrid: Fantasy ja - har aldri lest en bok i den sjangeren ordentlig. Men jeg elsker jo fantasy/sci-fi filmer, så burde kanskje prøvd!
  @niina: Ja, det skal jeg! Må bare få rota meg inn og kjøpt den - og ting tar tid med meg!

  -Daisy

  SvarSlett
 5. Ikke sant.. Finnes ikke grenser for hvor tullinger gutter kan være.. Og som du sier.. Utrolig underholdning å bare sitte og overhøre noen andres samtaler.

  Jeg VAR en lesehest.. Skulle veldig gjerne hatt tid til å lese et par bøker. Er ganske avslappende, så blir man fort hekta om man finner en god bok. Men de stygge pensumbøkene på skolen tar all min tid. A-R-G-H.

  SvarSlett
 6. Leser ikke my bøker, men skal jeg anbefale noen så må det bli Tusen strålende soler av Khaled Hosseini. Eller KURT bøkene til Erlend Loe.

  SvarSlett
 7. Hehe... Flinka si det xD

  Jeg var en større lesehest før i tiden.. Går for det meste i krim og sci fi/fantacy og masse historiske romaner.

  Personlig så har jeg ikke funnet noen bedre bøker, enn de om Arn Magnusson. Tempelridderen til Jan Guillou. Er 4 bøker totalt, om en svensk guttunge på 1100-tallet som vokser opp i et kloster, blir sendt ut i livet, feiler og havner i unåde hos kirken og som straff må tjene 20 år i tempelriddernes hær. I grunnen handler det mest om makt og dannelsen av Sverige, men jeg bare elsker de bøkene.

  Det samme kan jeg si om Wilbur Smith sine bøker om Vismannen Taita. En slave fra det gamle Egypt, hvor man følger hans forskjellige infall gjennom et langt liv. Selverklært geni, som tjener farao, dronningen og deres etterfølgere.

  Margit Sandemo er jeg også veldig glad i å lese.. vel å merke ikke de teite frittstående småbøkene hennes, men de store seriene som Isfolket, Heksemesteren, Lysets Rike osv. Og ja.. Jeg har lest hele triologien på 82 bøker sånn ca 10 ganger.. (Gal? Jah.. Men det visste man jo xD )

  Iskaldt bedrag har jeg i hylla mi den også, men kan ikke huske å ha kommet meg gjennom den enda.

  Selvfølgelig inneholder hylla også slike ting som Harry Potter, Robert Jordan's Wheel of Time, og utrolig mange andre bøker av diverse sjangere.

  Jeg bryr meg ikke om hva folk sier jeg BØR lese.. Jeg er nødt til å intressere meg for det jeg leser, så da blir det ofte til at jeg velger helt idiotiske bøker, som jeg egentlig ikke burde kjøpt.. Akkurat som jeg brukte å gjøre med filmer før i verdenen.. hehe.. Filmhylla mi inkluderer aaalt for mange filmer man ikke burde sett.. hehe

  Nei.. dette ble litt for langt..

  Challabaaais xD

  SvarSlett
 8. Hehe, jeg klarte aldri å fatte interesse for Isfolket. Men det hadde mer med at alle "fjortisjentene" i klassen elsket dem - og da klarte jeg ikke å få meg til å lese dem.

  Jeg er litt sånn anti-pop når det kommer til bøker også, Ringenes Herre skulle jeg ønske jeg hadde lest før filmene kom. Harry Potter har jeg ikke sett alle filmene til heller.

  Lov å skrive noveller her, Pokus, så det går bra:P

  Jeg har en bok på vent og det er Irvine Welsh med Porno. Tenkte å starte på den om ikke så lenge, om ikke jeg har fått kjøpt meg noe annet som interesserer meg mer!

  -Daisy

  SvarSlett