mandag 14. september 2009

Valg 2009

Ja, nå er dagen kommet. Hvem som skal styre Norge i tiden fremover vil bli avgjort i dag.
Jeg må si jeg er litt i tvil over hvem som får min stemme i år, men jeg vet hvem som ikke får min stemme. Det gjør ihvertfall saken litt enklere.
Det er jo som oftest lettest å finne de du har minst til felles med, enn de du har mest til felles med.

Pga mine små tvil, tok jeg disse valgtestene, fra henholdvis VG.no og Dagbladet.no - kan ikke påstå jeg ble så mye klokere av disse. Greit nok, jeg havnet i den "gruppen" jeg regnet med jeg ville havne - men småpartier som f.eks "Rødt", "Pensjonistpartiet" etc er ikke et alternativ å havne på. Det blir for dumt for meg; Hadde jeg vært en naiv liten fjott - som ville stemt utifra resultatet her, ville jeg ikke visst at det var noe som het "Rødt" en gang.
Det er trist at mangfoldet blir gjort enda dårligere pga noen vil gjøre det lettvint for seg selv og ikke lage en omfattende test.

Unntaket er Tv2.no sin, der var det flere partier - "Rødt" var til stede og greier!
Den lar deg først velge det partiet du "tror" du er nærmest, og så er det mange meninger man skal ta standpunkt til - og så får man vite hvem man faktisk ligger nærmest, nestnærmest og til slutt lengst vekk fra!

Men: jeg må virkelig si jeg ikke er enig i partiet jeg havnet på der. Ikke nestnærmeste parti heller - men det jeg havnet lengst vekk fra, det var riktig!

Jeg tror nok jeg ikke har blitt noe klokere. 3 forskjellige partier - 3 forskjellige tester.

Mitt valg kommer mest sannsynlig når jeg står i stemmelokalet i morgen. Er det noen flere enn meg som tar valget på sparket?

-Daisy

1 kommentar:

  1. Vi har visst samme erfaring med valgtestene, hehe.

    Hvordan går det med studiene, forresten? :)

    SvarSlett