mandag 16. november 2009

En glutenfri shoppedag m.m

I dag hadde jeg øvelse på skolen; Vask i seng! Hurra! Ingenting som er så godt for selvfølelsen som å kle av seg ned til undertøyet for så å bli vasket av en av sine medstudenter! Pusset tennene mine gjorde hun også! Greit, jeg fikk jo selvfølgelig muligheten til gjøre dette på personen som stelte meg - så sånn sett var det rettferdig. Vi lærte også om sug (vi er vel ikke fjasete sykepleiestudenter som ler av slike morsomme ord..er vi vel?) og fikk prøvd oss på dette også.

Etter skolen fant jeg ut at jeg var sugen på noe godt. Siden jeg er så heldig at Fønix Håndverksbakeri ligger på veien fra skolen, tok jeg turen innom der og kjøpte noen småting.
Fønix lager utelukkende glutenfrie bakevarer og de er i en kvalitet jeg så og si aldri før har opplevd.
Jeg kjøpte Livs Nordlandslefser, Pizzabunn, Skolebrød og Piroger. Piroger har jeg aldri smakt før - måtte faktisk spørre damen bak disken hva det var for noe. Men nå som jeg smakt det, for det måtte jeg jo med engang jeg kom hjem, er jeg veldig fornøyd med kjøpet mitt!

Glutenfrie varer er jo alltid dyrere enn sine normale motparter - men jeg syns ikke det er så ille priser, ihvertfall ikke med tanke på kvaliteten.


Her er prisene på det jeg kjøpte:
 • Livs Norlandslefser 10 stk - 51,00 kroner
 • Pizzabunn - 40,00 kroner
 • Skolebrød 5 stk - 50,00 kroner
 • Piroger 5 stk - 75,00 kroner

De baker også forskjellige julekaker nå mot jul - som også smaker herlig!
Oppdaget forresten at Meny'en vår har tatt inn noen av Fønix sine varer i sitt sortiment, b.la baguettene og skolebrødene. Livet blir ihvertfall litt enklere da =)


Ellers er det lesing som står på timeplanen min for tiden, eksamen er neste uke - tiden bare løper fra meg. Kjæresten er for tiden på ferie - så jeg har ihvertfall fred og ro når jeg først får satt meg ned og lest. Dagens tema har vært fordøyelsen (på godt og vondt..) - til slutt danser ordene rundt på siden og man må bare ta seg en pause. Når det tar 3 timer å lese 33 sider, da virker alt bare håpløst.

Daisy

11 kommentarer:

 1. Oi, så bra da! Fønix har jeg aldri vært borti.. Men prisene var jo veldig bra i forhold til mange andre:-) Har du forresten smakt de nye ciabattaene til Shcär? De er supergode, og veldig billige til glutenfritt å være.. (Ca 36 kr for fire stk)

  Sv: Takk! Ja, det er fort gjort å bli litt blind.. Men designet ditt er jo kjempefint!:-)

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke prøvd de, men har lagt merke til de. Er egentlig en "sucker" for mamma sitt hjemmelagde brød ;D Om du turer forbi Tønsberg på E-18 bør du ta en stopp på Fønix, absolutt verdt det. Nå har jeg vært syk siden jeg var baby - så jeg har aldri smakt de tingene som ikke har eksistert som glutenfrie alternativer. Fønix sin lefse var den første lefsa jeg smakte f.eks.
  Takk for komplimentet, jeg syns personlig den er litt hvit og kjedelig:p

  Daisy

  SvarSlett
 3. Sv: Haha, jeg og! Ingenting slår mammas hjemmebakte..

  Jeg har heller aldri smakt sånt, jeg fikk diagnosen da jeg var 14 måneder.. Men da vet vi ikke hva vi eventuelt går glipp av, og det er sikkert like greit;-)

  SvarSlett
 4. Sant nok, men jeg hater de som spør meg: "Smaker det anderledes enn vanlig?"
  Spør noen som vet lissom:p

  Daisy

  SvarSlett
 5. Sv: Whaaaat? Hehe, du kunne jo ikke vite at jeg ikke visste det. Jeg trodde alt Regal var fy-fy, men da er det jo tydeligvis verdt å sjekke ut! Me likes:-)

  Søsteren min har ikke cøliaki nei, vi er toeggede, så det er ikke alt som er likt. Men hele familien min er generlt veldig flinke til å lete etter nye glutenfrie ting:-)

  SvarSlett
 6. Sv: Det skjønner jeg godt! Gud, den var god!

  Jeg skal egentlig ikke noe som helst, jeg ble bare med fordi mamma spurte;-) Jeg er jo sykemeldt, og sier sjelden nei til å komme meg ut av huset.. Dessuten skal mamma og pappa passe niesen min i helgen, og hun skal bli "overlevert" på Ikea. Og hvem vet, kanskje jeg får gjort unna litt mer julegaveshopping?

  Åh, enebarn, det hadde vært noe! Vi er fire:p

  SvarSlett
 7. Sv: Hoho, det er (muligens den eneste) fordelen med å være sykemeldt - jeg kan henge i blogg-verdenen så mye jeg vil uten dårlig samvittighet. Masse lykke til med eksamen!

  SvarSlett
 8. SV: Hehe, var nettopp det jeg også tenkte litt på. Når det er til fest og kjoler er det ikke noe problem. Men når jeg går i olabukse for eksempel så pleier jeg som regel å drasse med meg så mye rart.

  SvarSlett
 9. sv. det hørtes ikke gøy ut ! ja, jeg prøver meg litt frem, akkurat nå spiser jeg kost med gluten, men de skal antagelig teste meg mer litt senere, driver å prøver ut div. tabletter for å finne ut om det kan være noe annet ;)

  SvarSlett
 10. Så heldig du er! her omkring har vi bare utvalget som finnes i dagligvarebutikkene + helsekostbutikkene. Bakeri med ferske varer finnes ikke overhode.

  SvarSlett
 11. Hehe, morsomt med praktiske øvelser! Akkurat det med vaskingen slipper vi da ;)

  SvarSlett