onsdag 19. mai 2010

En herlig dag!

Hei og hopp!

Jeg kan melde at jeg besto medikamentregningen på første forsøk!
Selv om det ikke var "vanskelig" matte, var det hele 52% av kullet mitt som strøk på den samme eksamenen. Jeg er bare glad jeg er ferdig med den! Jeg har også fått resultatet på to andre eksamener, en bestått og en hvor jeg ikke nødvendigvis er stolt av karakteren, men er glad jeg besto der og!

Det er halv glede, for selv om jeg er ferdig med disse tre prøvene, så er det to igjen.
Den ene er en eksamen i sykdomslære - og det er rett og slett puggestoff. Enten har man lest det, eller så har man ikke.
Den andre er en praktisk test; Man trekker en case hvor det blir bedt om gjennomføring av tre prosedyrer, spesifikke for akkurat den casen. Her blir man bedømt etter hvordan gjennomføringen går - og kunnskapen man viser vedrørende prosedyrene og pasienten. Denne har jeg om 1,5 uke.. Puuuuuste?

Et eksempel på en slik oppgave-pakke jeg vil få:

Bodil Eliassen er 71 år og er innlagt på en kortidsavdeling i sykehjem etter et hjerneslag. Hun er helt lam i venstre side (hemiparalytisk), har store svelgvansker og har gått betydelig ned i vekt. Legen ordinerer nasogastrisk ernæringssonde etter samråd med pårørende. Pasienten får regelmessig B12 injeksjoner. Hun har et suturert sår på armen etter et fall.


Hun sier at hun gruer seg til å få mat gjennom sonde, men forstår at det har betydning for ernæringssituasjonen hennes.Du er sykepleier og skal:

A.Gi B12 1mg intramuskulært.
B.Legge ned nasogastrisk sonde.
C.Fjerne suturer.


Vi har på våren gjennomgått mange ulike prosedyrer, som vi nå risikerer å "komme opp i" til eksamen. Her er et bilde av min (eneste..) vellykkede PVK - på en medstudent ved navn Carina.


Nå er det få skoledager igjen - lite faglig, mye øving. Får håpe jeg henger med fremover.

I dag har forresten sommeren gjort et tidlig besøk til Tønsberg-området: Nydelig vær, iskrem på Bakkenteigen og deilig temperatur! Måtte det være sånn lenge!


-Silje

6 kommentarer:

 1. Jeg ser blodsvar 2! ;D og muligens armen min også;)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med vel overstått eksamen!! og lykke til på resten....jeg starter med mine om ca en uke, gruer meg...men må jo gjennom det.

  SvarSlett
 3. Gratulerer!! Tre unnagjort, da er du godt over halvveis:) Lykke til med resten, det går nok bra.

  SvarSlett
 4. Sv: Takk! håper de alarmene går litt bedre etterhvert....trenger bare litt trening tenker jeg. Helt utrolig slitsomt å stå hele tiden, jeg er ikke vant til det....bena er ganske såre, så gruer meg litt til fem timers jobbing i dag. Vi må ikke ha Kappahl klær, men vi må ha Kappahl "stil", ikke sånn typisk ungdomsstil fra H&M!
  Så bra du har en god følelse med de kommende eksamener. Jeg har to hjemme-eksamen i norsk og ped. En i forming og en muntlig i norsk...grøss og gru. Har jo ikke lest så mye som jeg skulle ha gjort, men jeg får gjøre mitt beste!

  SvarSlett
 5. Tusen takk :) bursdag er moro, har hatt selskap i dag. Men å bli eldre er ikke så moro.....men sånn er livet!!

  SvarSlett
 6. Det gikk kjempeflott i helga egentlig. Var nok litt treg, men hva kan man forvente fra en institusjons jente som går sykepleie og skal lære og mestre kommunikasjon:P

  Var ikke der i dag nei, skulle prøve å sette meg skikkelig ned å lese fordi jeg hadde veldig leselyst i dag tidlig. Endte dessverre med at jeg dro på ikea og kjøpte meg hylle i stedenfor.... Damn me!

  Du får liksom ikke satt deg skikkelig ned du heller nei?

  SvarSlett