torsdag 6. mai 2010

Medrg - kurs 2 - bestått eller ikke?

Bilde: www.tu.no
Ohh! I dag har jeg hatt medikamentregningtest - her må jeg ha 100% riktig for å få bestått. Uten denne eksamnen, kan jeg ikke gå ut i praksis i 2.året. Jeg har 3 forsøk til, heldigvis, men jeg tror faktisk, eller jeg håper at jeg besto nå.
Om jeg stryker, er det pga slurvefeil, ikke pga regnefeil, for jeg føler jeg forsto og klarte alle oppgavene.

Matematikk har jeg egentlig alltid forstått, men det er som sagt slurv jeg frykter. Å oppgi svaret i mg istedet for g er nok til å stryke.
Dose = Styrke X Mengde, Styrke = Dose / Mengde, Mengde = Dose / Styrke

Her er et eksempel på en oppgave:
En pasient skal ha 1000 ml Glucose 5% intravenøst. Væsken skal gis over et tidsrom av 3 timer. Hvor mange dråper må pasienten tilføres pr. min.

Alt. 1 Tips: 3 t x 60 min./t = 180 min.
1000 ml : 180 min. = 5,55 ml/min.
5,55 ml/min. x 20 dr./ml = 111 dr./min.
Svar: Pasienten gis 111 dr./min.

Ellers venter jeg i frykt på 17.mai - håper at det ikke laver ned snø og lignende! Forsøker også å få satt ferie på kalenderen, men det er så vanskelig å bestemme seg :) Nå er det bare to tester/eksamner igjen: Sykdomslære og Praktisk test. Blir spennende!

Silje


4 kommentarer:

 1. Det virket jo egentlig ikke så komplisert, det er jo bare vanlig matte? Håper det går bra, det er jo skikkelig kjipt å ryke pga slurvefeil.. Jeg krysser fingrene!:)

  SvarSlett
 2. Hørtes komplisert ut synes jeg! men jeg hater matte og det ligger ikke helt for meg. Da var det like greit jeg valgte førskolelærerutdanning istedenfor sykepleierutdanningen!!

  SvarSlett
 3. Sv: Tusen takk! jeg håper det blir greit å jobbe på Kappahl, aldri jobba i klesbutikk før, men det blir nok bra! De har ofte mange fine klær ja :)
  Ferdig i praksis nå, og det var trist...noen av barna blir man veldig knytta til, så det er leit å ikke skulle se de mere. Men sånn er det jo...ikke så mye å gjøre med det når man er student! God helg!!

  SvarSlett
 4. Krysser fingrene for at det ble full klaff på første forsøk! Og masse lykke til på de neste eksamenene :) Straks er du ferdig med første året og da suser de to neste minst like fort unna og *vips* så er du sykepleier ;)

  SvarSlett