tirsdag 10. august 2010

Prøve noe nytt: Løvstek i pitabrød!

Hva jeg brukte:

 • Løvstek
 • Grillkrydder
 • Gl.fritt pitabrød fra LivWell
 • Lett Thousand Island-dressing
 • Kinakål
 • Alternativt kan man ha på litt bearnaise-saus på toppen for å få en middagsfeeling.
Jeg har kjøpt pitabrød fra Allergimat.no to ganger tidligere. Første gangen fikk jeg ikke pitaene til å "blåse" seg opp, så pointet ble litt borte. Andre gangen var de gule av mugg før jeg fikk smakt på de.
Klok av erfaring prøvde jeg ulike måter å "blåse" opp pitabrødet jeg hadde kjøpt fra Allergimat.no. Både mamma og kjæresten kom med forslag, og det ble en slags kombinasjon av de til slutt.
Jeg vætet først med litt vann, så varmet inn i et "grilljern" (ala toastjern, med riller) - så la jeg de rett på stekeplata, har kjeramisk topp - og da "blåste" den seg opp!
Litt dressing, kinakål og en nystekt løvstek ble slengt inn. Veldig, veldig godt!
Det er litt merkelig å forstå, men jeg har alltid ønsket å kunne spise sånne ting. Jeg jobbet flere år på et gatekjøkken - og ble så vant til jobbe rundt pitabrød og den slags. Det å aldri kunne smake på det var en nedtur.
Neste tur får vel gå til pitabrødets faste følgesvenn, nemlig kebabkjøttet. Har aldri smakt det heller - for hva var vel morro med det uten pitabrødet? ^^, Av den grunn har bakt potet alltid vært min "fyllemat" når jeg fartet på byen i helgene.

Noe annet spennende man kan bruke pitabrød til? Kom med det - jeg er åpen for forslag!

-Silje

2 kommentarer:

 1. Ooo, jeg har aldri spist pitabrød!! Jeg vil haaa... Vi gjorde et forsøk på å bake i fjor engang, men det endte med noe som minnet om murstein.

  SvarSlett
 2. Så godt ut!

  Jeg liker å ha couscous, faleffel, salat og rømmedressing i pitabrød =)

  SvarSlett