onsdag 11. august 2010

Daybreakers (2009)


For ti år siden ble verden rammet av en epidemi: En vampyr-epidemi. Verden er nå tilrettelagt disse mørke skapningene, da størstedelen av menneskene nå er blitt om til vampyrer. Menneskene står i fare for å bli utryddet, siden deres blod er det eneste som holder vampyrene "friske".
Vi møter Dr. Edward Dalton, en hematolog som jobber i et stort farmasiselskap med å finne en alternativ løsning til menneskeblodet. Vampyrsamfunnet begynner å slå sprekker da blodmangelen begynner å gjøre seg gjeldende. I øde utkantstrøk skjuler menneskene seg for å unngå å havne på middagsbordet til vampyrene.

Når veiene møtes mellom hematologen (og vampyren) Edward og en gruppe mennesker på flukt - blir synet på blodproblemet et helt annet.
Vampyrenes "melkekuer" er oss..

I rollen som Edward finner man Ethan Hawke og i andre roller finner man bl.a Willem Dafoe og Sam Neill.
Filmen var bra, hadde ingen kjedelige øyeblikk. Fremtidsverdenen er veldig gjennomført - og måten samfunnet fungerer når rasjoner og restriksjoner presses på innbyggerne er vist på en god måte. Grådighet og kynisme innad i farmasiselskap er vel ingen ukjent faktor i vår virkelighet, men i denne filmen topper det seg virkelig!

Absolutt verdt en titt!
 -Silje

3 kommentarer:

 1. Jeg så den rett etter siste eksamen faktisk=) Helt min type film!

  SvarSlett
 2. Ikke sett den, men den hørtes ikke så værst ut!!

  SvarSlett
 3. Er nok det ja, men vi får pynte på de fridagene vi har;)

  Håper på ny bil, selv om jeg innerst inne sitter og lurer litt på om jeg er klar for å kvitte meg med Carina'n. Hvis den får noen snille nye eiere så skulle det nok gå bra, men tenk om det er bare nasty slemme folk som vil kjøpe den?:O

  SvarSlett