tirsdag 3. november 2009

Innholdsrike dager!

På fredag var jeg en tur til Anatomisk Institutt og fikk se mye interessant; organer, organsystemer - hele kropper m.m. Fikk holde flere hjerter og studert de på nært hold - utrolig!
Lørdag var det vors og ut på "byen - koste meg veldig. Kjæresten var bortreist pga et dart-stevne, så jeg måtte finne på noe på egenhånd! *stor jente*

Bilde hentet fra www.medinor.no

I går hadde vi øvelse i HLR, blodtrykksmåling, puls- og respirasjonstelling samt blodsukkermåling og lytting på lunger, hjerte og mage. Noen ganger er øvelsene mer teoretiske, så det var deilig å gjøre noe for en gangs skyld! Blodtrykksmålingen ble litt vanskelig å få kontroll på, siden det var mye støy inne på labben vår og dermed vanskelig å få lyttet.

I dag har vi hatt obligatorisk brannvernsdag. Dagen startet Havarivernskolen ved Horten hvor vi ble dresset opp i kjeledress, støvler, hansker, en slags brannsikker finnlandshette, regnfrakk og hjelm. Med andre ord: Dressed to impress! Nesten ihvertfall.

Vi skulle lære enkel brannslokking med pulverapparat og ved sengebrann. Som fremtidige sykepleiere kan vi komme til havne i situasjoner hvor man må vite hvordan man slokker en brann i en seng. Vi måtte alle gjennomføre dette - jeg personlig syntes det var skummelt siden flammene var ganske store og vinden blåste de litt hit og dit.
MEN: Jeg reddet verden.... eller, jeg slukket brannen ihvertfall! Et steg i rett retning!
Etter 2 timer praksis ute i kaldt, blåsende regnvær - var det på tide med drøye to timer forelesning på skolen. Veldig interessant å lære om brann og hvordan vi skal håndtere det om uhellet er ute, men samtidig er det veldig skremmende å tenke på i forhold til f.eks hvordan det ville gått på en sykehjemsavdeling om det startet å brenne midt på natten. Dessverre er ikke for mange ansatte problemet på slike steder.

Nå skal jeg sette meg ned å lese litt igjen, emnet til morgendagens forelesning er "Sykdomsprosesser" og "Mikrobiologiske undersøkelser". Bøkene vi bruker er Wyller; Det friske mennsket og Det syke mennesket. Noen som har erfaring med disse, negative eller positive?
-Daisy

4 kommentarer:

 1. "Jeg reddet verden" Hehe, herlig! Mestring er undervurdert! :)

  Jeg brukte også Wyllers verk på spl.skolen, og er veldig fornøyd med det. Har god nytte av det nå i etterkant også :)

  SvarSlett
 2. du klarer deg så bra vennen min:)

  SvarSlett
 3. Spennende at du er sykepleiestudent! ;) Hvor langt har du kommet?

  SvarSlett
 4. Jeg er 1-årsstudent, så jeg har ikke kommet så langt enda. Skal ut i første praksisperiode nå om 3 uker tror jeg, blir til et pleiehjem. Jeg må si jeg er en smule misunnelig på deg - men jeg tror likevel jeg har gjort det rette valget for meg =)

  -Daisy

  SvarSlett