torsdag 14. juli 2011

New addiction!

Jeg har tidligere nevnt The Walking Dead (her)- en serie som kommer på TvNorge til høsten, som har høstet anerkjennelse i Statene og som har fått meg hektet!

Serien er basert på en tegneserie, også kalt The Walking Dead. Jeg har vært glad i Donald Duck, men ellers aldri vært opptatt av tegneserier. Men på et innfall bestemte jeg meg for å bestille de tre første bøkene i serien - og nå som jeg har fått de og lest de, er jeg igjen hektet!

Det tar ganske lang tid å lese igjennom disse bøkene, i hvertfall når man tenker på at det er "kun" er tegneserier, men det er så mye mer. I forordet til den første boka skriver forfatteren Robert Kirkman at han ofte irriterte seg over at zombie-filmer sluttet når storyen begynte å bli spennende - når kampen om den langvarige overlevelsen faktisk begynner. Det er denne storyen han ønsker å formidle via disse bøkene.

Siden tv-serien faktisk er basert på disse bøkene, så kommer det ikke som noen overraskelse at de har samme story: Politimannen Rick våkner opp på et sykehus etter å ha ligget i koma etter å ha blitt skutt. Når han beveger seg ut i verden innser han raskt at ting ikke er som de en gang var. Han er alene og alle han møter er ikke fullt så levende som de en gang var. På jakt etter sin familie og andre overlevende, reiser han alene ut i det som nå er en ny verden.
Og selv om tv-serien er basert på disse bøkene, er ikke historien identisk - allerede etter tre bøker er det markante forskjeller. Nå venter jeg bare på de neste 11 bøkene i serien som jeg har bestilt online(fra cdon.com)!

Perfekt strandlektyre!

-Silje

3 kommentarer:

  1. Tror ikke det er noe for meg! Ikke liker jeg tegneserier og ikke liker jeg zombier!

    SvarSlett
  2. Sv: Tusen takk :) jeg får lete videre og håpe jeg finner han en gang! Og ja, livet er for kort til å bruke tid og energi på noe som ikke føles rett!

    SvarSlett